close
Teknologia

Parhaat huipputekniikan ajoneuvot elokuvista, kirjoista, sarjakuvista ja peleistä

Yksi 2000-luvun teknologian suurimmista pettymyksistä on oltava autot. Tieteiskirjallisuus lupasi meille, että tähän mennessä ajaisimme lentävillä autoilla, jotka käyttivät ihmeenergianlähteitä, mutta silti täällä ollaan edelleen maassa ja pakko tyytyä suurimmaksi osaksi bensiinillä.
Emme siis saaneet lentäviä autoja, mutta siinä ei vielä kaikki. Automme eivät aja itse (muut kuin Googlen autot), ne eivät muutu roboteiksi, ne eivät puhu meille (no, GPS tekee vähän…). Itse asiassa verrattuna asioihin, kuten tietokoneisiin, autot ovat muuttuneet erittäin vähän sen jälkeen, kun ne otettiin käyttöön. Kuinka tylsää…
Muistuttaaksemme meitä siitä, millaisia ​​huipputeknisiä superautoja meidän pitäisi ajaa tähän mennessä, katsotaanpa joitain tieteiskirjallisuuden tyylikkäimmistä ajoneuvoista kaikissa tiedotusvälineissä.

Tardis:

Okei, joten kukaan ei odottanut tämän olevan todellisuutta tähän mennessä (mikä koskee useimpia luettelon kohteita), mutta Tardis on edelleen yksi tieteiskirjallisuuden ikonisimmista ajoneuvoista. Tämä on tietysti Dr Whon aikakone, joka on tunnetusti “sisäpuolelta isompi”. Sen lisäksi, että lääkäri voi vierailla milloin tahansa ja missä tahansa, se myös muuttaa muotoaan ja ilmeisesti samaan aikaan majoitti useita uima-altaita.

Bat Mobile:

Mitä tulee huipputeknisiin autoihin, Bat Mobile on yksi ikonisimmista ja houkuttelevimmista ideoista fiktiossa. Bat Mobile muuttuu lähes joka iteraatiossa, mutta lähes joka tapauksessa siinä on sellaisia ​​asioita kuin luodinkestävä lasi, jonkinlainen “tehostustila” ja aseita. Ehkä realistisin inkarnaatio oli Nolan Batman -elokuvissa käytetty versio, jossa Batmobile oli valtava panssaroitu ajoneuvo, joka pystyi irrottamaan pienemmän “Bat Podin”, jotta Batman voisi ajaa kuin moottoripyörällä.

Nautilius:

Nautilius on sukellusvene, jota Nemo kapteeni 20000 liigassa meren alla. Vaikka Nautilius itse asiassa perustui todelliseen samannimiseen sukellusveneeseen, mikä teki Vernen luomuksesta niin korkean teknologian kuin se, että Nemo saattoi elää pysyvästi veden alla käyttämällä sitä. Miehistö keräsi ja viljeli ruokaa merestä, ja sitä auttoi laivatekniikka, joka voisi esimerkiksi muuttaa meriveden juomavedeksi.

Bondin DB5:

Bondin auto Goldfingerissä oli niin ikoninen, että se loi käytännössä Aston Martin -brändin. Tämä on klassinen auto, joka sopii aikakaudelle kaikkeen ulkonäköön, mutta sen sisällä on useita hienoja parannuksia, kuten ejektoriistuin ja rekisterikilpi, joka voi kääntyä takaa-ajien karkottamiseksi. Tämä oli ennen kuin asiat menivät hieman typeräksi Die Another Dayn “näkymättömän” auton kanssa.

Haamu:

Tietokonepelien tyylikkäimpien huipputeknisten ajoneuvojen pitäisi luultavasti mennä Halo-sarjaan, jonka avulla voit hallita monia avaruusolentoja. Ehkä siistein oli Ghost, joka käytti propulsioikseen jonkinlaista plasmaa, leijui maan poikki, pystyi pudottamaan melkein mistä tahansa korkeudesta ja kykeni iskemään.

Optimus Prime:

Optimus Prime on lähes yhtä huipputeknologiaa kuin ajoneuvot tulevat. Hänen väitteensä kuuluisuuteen on kyky muuttua 16-pyöräisestä kuorma-autosta jättiläismäiseksi, tuntevaksi robotiksi. Optimus Prime oli jokaisen pienen lapsen unelma “paras kaveri” ja myös sattui potkimaan isoa persettä voittaessaan pahuutta…
Joten ehkä mikään autoistamme ei ole puolikaan niin jännittävä kuin fiktiossa meille luvatut/kiusatut huipputekniset ajoneuvot… Mutta silti on erittäin mahdollista luoda siisti auto, jos haluat olla hieman luova ja saada inspiraatiota näistä lähteistä. ovat vähän kuin omaa bat-pottia, sähköautot ovat vähän kuin plasmakäyttöisiä haamuja ja parhaat GPS-järjestelmät voivat antaa autollesi persoonallisuuden… On vain uskallettava hieman luovuutta ja kääntää ajoneuvoasi tulevaisuuden koneessa haluat sen olevan.
Olemme kuitenkin hieman kaukana autosta, joka näyttää tai käyttäytyy ollenkaan Optimus Primelta… ja se on luultavasti hyvä asia!

Gordon Zechariah

The author Gordon Zechariah