close
Liiketoiminta

Ongelmat ja ongelmat, jotka verkkoyrittäjät ymmärtävät

Jos olet onnekas ja tarpeeksi älykäs keksiäksesi online-liiketoimintasuunnitelman, jonka avulla voit työskennellä itsellesi kotoa käsin (tai missä tahansa sinulle sopivassa paikassa), monet ystäväsi kadehtivat sinua todennäköisesti. Tällainen vapaus on asia, josta useimmat ihmiset voivat vain haaveilla, ja mahdollisuus määrittää omat työaikansa ja jopa työskennellä matkoilla on uskomattoman vapauttavaa ja voimaannuttavaa.
Vaikka itsenäisenä ammatinharjoittajana ja verkossa työskentelyllä on monia etuja, on myös muutamia haittoja. Eikä siinä ole vain pari haittapuolta, vaan myös muutama “bugbears”, jotka eivät riitä pilaamaan kokemusta, mutta voivat varmasti tehdä elämästä toisinaan haastavaa. Ja mikä tekee näistä kohdista vielä turhauttavampia, on se, että kukaan muu ei ymmärrä, mistä valitat.
Älä huoli, sinunlaisiasi on muitakin. Ja me kaikki koemme näitä ongelmia. Lue ja katsomme joitain yleisimmistä ongelmista, jotka vain verkkoyrittäjät voivat todella ymmärtää…

Työskentely aikaerojen kanssa

Jos olet joskus työskennellyt yhteistyöprojektissa ja jonkun kanssa täysin eri aikavyöhykkeellä – kuten useimmat internetyrittäjät jossain vaiheessa tekevät –, tiedät, millainen haaste tämä voi olla. Joko lähetät sähköposteja, joihin vastataan vasta seuraavana päivänä keskellä yötä, tai heräät naurettavan aikaisin puheluaksesi jonkun planeetan toisella puolella olevan henkilön kanssa. Mutta hei, ainakin laajennat näköalojasi!
Selitä työsi ihmisille…
Tämä on aina hauskaa! Osa teistä haluaa sanoa “internetyrittäjä”, mutta olet tietoinen siitä, että se saa sinut kuulostamaan liian itsevaikutelmalta. Sen sijaan yrität selittää, mitä todellisuudessa teet, mikä yleensä kuulostaa uskomattoman tylsältä ja hämmentävältä. Useimmat ihmiset olettavat sinun valehtelevan ja/tai rikollisen.

Liian riippuvainen valuuttakursseista

Itsenäinen ammatinharjoittaja verkossa tarkoittaa usein työskentelyä asiakkaiden kanssa ulkomailla, kuten olemme todenneet. Tämä on hienoa suurimman osan ajasta, mutta toinen esimerkki siitä, ettei se ole hienoa, on se, kun rahasi eivät ole yhtä arvokkaita kuin viime viikolla valuuttakurssin vuoksi…

Kannettava tietokone on kannettava kaikkialla

No okei, sinun ei luultavasti tarvitse, mutta jos päätät työskennellä missä tahansa muualla kuin kotona – tai jos toivot saavasi vapaa-ajan siellä täällä tehdäksesi vähän enemmän töitä – haluat todennäköisesti kannettava tietokone mukanasi. Mikä tarkoittaa raskasta laukkua olkapäälläsi, joka kaivaa sisään. Joskus tuntuu, että siitä on vuosia, kun se ei ole painanut sinua!

Kun ihmiset puhuvat sinulle kahviloissa tai junissa

Sen lisäksi, että verkossa työskenteleminen takaa, että olet introvertti, se tarkoittaa myös todennäköisesti sitä, että käytät tätä aikaa työhön. Et menisi heidän toimistoonsa ja alkaisi kertoa heille tyttärentyttärestäsi, joten miksi he tekevät sen sinulle? Eivätkö he näe, että olet kannettavallasi?

Et tiedä kuinka paljon ansaitset – ja olet hyvin hämmentynyt rahan arvosta

Kun olet verkkoyrittäjä, et voi sanoa varmuudella, kuinka paljon ansaitset tänä vuonna. Se on ärsyttävää, kun yrität saada kaikenlaista lainaa, kuten kuvittelet, se on hankalaa, kun suunnittelet budjettia seuraavaa lomaasi varten, ja on kuninkaallista tuskaa, kun ystäväsi kysyvät sinulta jatkuvasti…
Koska voit aina ansaita enemmän tekemällä enemmän työtä, et koskaan tunne, että menetät rahaa. “Ansaitsen sen myöhemmin takaisin” tulee mottoasi. Paitsi et koskaan…

Kaiken tekeminen itse

Sitten on se, että verkkoyrittäjänä sinun on tehtävä kaikki itse. Tämä ei tarkoita vain hauskoja asioita, kuten verkkosivuston suunnittelua, vaan myös painajaisia, kuten kiusallisia keskusteluja asiakkaiden kanssa tai tekniseen tukeen vastaamista. Ainakin nykyään on enemmän ja virtuaalisia avustajapalveluita, jotka voivat auttaa sinua tässä!

Gordon Zechariah

The author Gordon Zechariah